Friday, June 17, 2011

Kisah Disebalik Lagu 'Masa Lalu'

Hi semua, Amir disini.hehehe~ Amir harini tetibe je rase repair lagu yang pernah Amir buat dulu. Tapi lagu ni akan dicantikkan lagi la nanti.

Kamu semua pernah tonton cerita Juvana (TV3) tak"? Haa~ Amir nak kongsi sikit tentang lagu "Masa Lalu" Amir ni. Haritu Amir pegi lepak kat kedai mamak sambil makan roti canai dan teh tarik, tetibe tetengok cerita Juvana tu, episode Juvana tu memang touching giler..Die mencuri untuk hidupkan family dia, Mak dia sakit dan ayah diaorang dah pergi , so si anak ni mencuri demi keluarganya, si anak ni pernah gak terfikir nak berubah, cari pekerjaan halal..tapi keadaan tak mengizinkan dia.

Dalam keadaan mak dia yang tenat itu, die tak ada pilihan dan sekarang dia berada dalam boy's home. Inilah lagu yang mengesahkan kehidupan budak itu yang selalu dalam kegelapan dan bersalah atas dirinya sendiri~



Masa Lalu - Amir Jahari


Pernahku rasa sakit begini, perit menikam di dalam hati..menyepi..
Salahku yang menjadi saksi, Salahku yang menjadi bukti..


Bridge : Aku tak ingin jadi begini, Aku tak ingin terus mengulangi
             Kesilapan yang pernah ku buat, Mungkin sampai disini saja, 
             ku tak ingin, tak ingin lagi~


Ku asyik terbayangkan semua, masa lalu yang gelap dijiwa,
Inginku keluar dari mimpi, Pergi jauh darinya


Satu saja yang ku pinta, hanya kamu yang ku mau,
Dapatkah ku atasi perasaanku ini,


semuanya terluka, kerna salahku..ooOO...

6 comments:

[sutera kasih] said...

nice song !! wish u good luck dlm bidang seni..

Amir Jahari said...

thanks sutera kasih!

erolnukman said...

best lagu ya..jadi OS crita juvana pun ok.=)

Amir Jahari said...

hehehe~

Che Kay said...

sejak dengar lagu ni di KDCA, balek2 bermain di kepala melodinya. =)

Nurul Syafieqa Kamaruddin said...

best la lagu nie.......