Friday, September 23, 2011

Chord lagu Tanpamu ek?

Hehehe, salam.

Sorry lama tak update, sebab busy training sana sini dengan pemuzik untuk Muzik-muzik haritu.

Topik kita hari ni ialah, Chord lagu Tanpamu. Hehehe :P Banyak jugak yang tanya mintak chord lagu tu, jawapan Amir, seperti biasa, Usaha tangga kejayaan. Korang carik sendiri dulu chord tu, nanti Amir akan bagitau. Slow2 yee.. tapi waktu Amir bagitau tu maybe dah keluarkan single ke 3 kot~ hahaha :P

Dulu, first time blaja main gitar, seronok sangat. Tengok buku chord, beli buku lagu serta chord then main setiap hari. Lepas pulang rumah je terus main gitar tak henti2. Malam pulak masa untuk belajar. Kalau orang minat baca buku, orang akan panggil Ulat buku. Kalau yang rajin main gitar? Ulat Gitar~ hahahaha~

Setiap hari Amir belajar gitar dan lagu first blaja is Kau Ilhamku. Memang seronok bila dapat cari sendiri tanpa tengok buku Chord. Rasa cam puas sangat. Usaha selama ni dah pun nampak hasil kan~ Tu lah Amir cakap, cuba cri sendiri dulu chord lagu tanpamu, Usaha Tangga Kejayaan.. Kalau nak ambik jalan singkat je, sekejap je blaja tu, pastu dh tak nak belajar main lagi dah. And yang pentingnya, passion dalam muzik korang memang takdelah. Mana tak nya, asyik bergantung dengan benda senang je kan~ :P

Amir masuk muzik-muzik haritu, masa rehersal ingatkan dh recording, so Amir all out la masa tu. Rupanya, belum. Then bila dah recording tu, dah lari sikit semangat~ hihihi :P Alamak, terlebih la pulak!


Sampai sini je blog Amir harini, hope korang still follow Amir lah ye :) Thanks sebab baca. Peace!

6 comments:

syamira ismail said...

ciss amir mesti guna powerchord. alamakk mmg gegeh laa nak cariii. lol

Amir Jahari said...

Hehehe, tak lah, chord biasa2 je~ :)

Hazlin Baharudin said...

hye amirrr..!
tanpamu is nice song!!!

Amni said...

b, bila nak update blog? ada video MHI ya, boleh la engkat kat sitok... hihi

Inwan Norazizol said...

abg amir jahari,
lagu abg memang best larh... in dah try wat lagu sdiri, tapi, tak brani nk publishkan.

Shairil Sharif said...

Best la lagu tanpamu..tp nk main gitar xde..adk bwak g unisel..ade duit beli barulah..pastu main lagu tanpamu..hehe...