Wednesday, September 7, 2011

Kucing, Daisuki desu!

Salam perpaduan, salam persatuan, salam muhibah, salam!

Hehehe, baru je bangun dari tidur sebab semalam balik lewat~
Nak tau Amir buat ape semalam..?Kenapa lewat sangat tidur...buat ape kan...?Haaaa~

Hehehe, semalam aku pergi tolong kumpulan 'Kucing Terbiar Anjing Jalanan' (KTAJ) kat Damansara Damai..baru2 ni ade kes Pet Owners mintak orang jaga kucing dieorang, nama tempat penjagaan haiwan tu Petknod. Tapi orang yang tolong jaga ni tak berhati perut langsung, dieorang just biar kucing tu tak makan, tak minum, dengar2 sampai 7 hari kot. Kalau manusia, tak tau lah..ade pulak kucing jagaan orang terlepas, banyak jugak la..tu yang aku pergi tolong semalam. Carik punya carik sampai kol 3.15 pagi beb~ Tapi puas hati la dengan dieorang yang tolong carikan sama tu semua bersatu padu...

Aku dapat tolong tangkap seekor je semalam..tapi syukur la..dapat gak tolong dari takde ape2 kan..Tu lah yang tidur lewat semalam..hehehehe~

Eh, lupe nak bagitau korang, Aku sekarang layan komik dari Artist Malaysia, Kaoru. Nama Komik yang dia lukis , Helios Eclips! Aku dah habis bace dah sebenarnya...ade 8 buku..tapi jap lagi aku nak layan balik la~ hehehe!

Bubye semua, esok aku update blog lagi ek~ thanks kepada yang sudi bace blog Amir.."Ade ke orang nak bace ni... :P "

8 comments:

izz@ said...

Amir !! Thumbs up for Your efforts and the KTAJ groups..Well done cz your rescuing the cats, hopefully the Petknode idiots will get arrested.amin.

Amir Jahari said...

dengar berita petknode idiots tu dah kene tangkap..tak taulah apa nak jadi ngan manusia tu~

Thanks for comment izz@ :)

*Vivilicious* said...

amir..as a petlover.kmk berterima kasih dgn ktk sbb dpt tlg..mun kmk kt cnun..pasti kmk akn tlg juak..huhu thanks mir.

Amir Jahari said...

VIvilicious : Kelak kita molah komuniti kat Kuching k orang sarawak~ :)

Miss Dolce and Gabbana said...

First time komen kat sitok dari blog Amni.Yeah tubuh kelab pencinta pusak rah Kch lak.Mesti best bila dpt kumpul semua tuan-tuan pusak.haha.btw good luck for your mission.Promote blog ktk Amir baru rami fan ktk tau aktiviti ktk.Chaiyok. ;)

Amir Jahari said...

Thanks comment littlekouru/ Miss Dolce,

kmk paling lemah la pat promotion, ya mek bia blog mek camtok jak..kelak orang mok tauk, nya akan carik juak~ :). Kmk xmok kmk ngeja orang, x bekualiti rupanya~

Miss Dolce and Gabbana said...

Haha..its okay..bkn ngeja org namanya.Madah jak.btw konsert ktk few month a go with Aizat ya sangat awesome.Dapat diat dari jauh jak ktkorg perform ria.So sad.

Amir Jahari said...

Miss Dolce : Ohh, ktk ada juak~ Thanks coz sudi datang.. xpa..kelak tangga dekat2~ :P