Tuesday, October 25, 2011

Amir Jahari - Gelisah (Kisah disebalik lagu baru ni :) )

Salam semua, harini Amir nak cakap tentang kisah disebalik lagu Amir dan lagu favourite Amir sendiri k.

Amir ada buat satu lagu ni, nama lagu ni gelisah tau, lagu gelisah ni berkesahkan tentang sahabat! Dan lagu ni merupakan lagu favourite Amir jugak lah sebab masa buat lagu ni, Amir betul2 hayati setiap detik dan perkataan yang Amir letak kat lirik lagu tu :)

Amir dapat ilham buat lagu ni masa Amir kat rumah, tengah keseorangan masa tuh..dengan ditiup angin lembut sekeliling Amir, tetiba rasa nak buat lagu, Amir masa tu baru habis tengok cerita jepun yang berkesahkan tentang sahabat, terus Amir teringat kat kawan2 masa sekolah rendah sampailah kawan2 sekarang..

Hati Amir rasa tersentuh hari tu..Amir terus ambik kertas dan pen untuk tulis lagu tentang kawan2 Amir..then terciptalah Gelisah ni..Gelisah ni adalah lagu kerinduan kat seorang kawan dan kesetiaan pada kawan, sanggup wat pe untuk diaorang, tapiii~ Family tetap yang first k :P Hehehehehe~


Ni video lagu gelisah kalau korang teringin nak dengar yee :)



Selain dari tuh, Amir minggu lepas kepenatan sebab Amir got a plenty of show's going on in KL lah, yang video atas ni masa perform kat Laundry Bar, Moonshine ( The Curve ), selain tuh ada show kat wedding kak Yasmin Hani & Abang Sha'arin :) . Yang ketiga show kat October Tweet Fest area Shah Alam harituuh~

Kalau show je and takde persiapan memang akan teruklah kan, nasib baik Amir dah buat persiapan sebelum show tuhh~

Lepas tu ada show ke empat tau, kalau nak tau cerita disebalik show ke 4 tuh, tungguu entry seterusnya k :P
















5 comments:

Amni said...

now dah jadi my fav.. hee...

suka video joe amik kat #octwtfest ya b.. lebih terang kmk rasa...

u should read this.. =p

http://mrsamirul.blogspot.com/2011/10/gelisah-amir-jahari-live-at-octtwtfest.html

StingRay said...

Salam.

Lagu "Tanpamu" memang sedap.Pagi-pagi memang layan! Rasa segar bila dengar.

Steady bro.Teruskan!

Anonymous said...

bro?? ace bagi cord dgn lirik lagu nie... plessss....

-indie boy-

Nizam Ijam said...

terasa nak jadi bro.. ade satu single jd r..hu2

Maaf Sebut said...

Lagu gelisah mmg best. Bila dgr lagu nie mmg akn teringat kenangan brsama dgn kekawan..
http://maafsebut.blogspot.com