Monday, July 9, 2012

Lirik Tanpamu asal~

Assalamualaikum dan slamat pagi :)


Korang mesti nak tau mane datang nye lagu Tanpamu kan ?
Lagu Tanpamu Amir ni datang nye ilham dari jam loceng Amir, untuk pengetahun semua, lirik jam putih ni khas ditujukan untuk orang yang bagun pagi awal, sebab tu jam 7 pagi and kenape tak waktu subuh kan? sebab waktu subuh bagi negeri2 lain semuanya berbeza dan berubah2 ikut bulan dalam islam, so, ambik masa 7 pagi sebab lepas subuh, mesti semua ade yang nak kerja, ade yang nak ke sekolah, ade yang nak exercise, so, ambik la masa 7 pagi tu. 


Lagipun, kalau nak cakap waktu subuh dalam lirik buat ape, nanti datangkan riak cakap dah solat subuh, ibadah tu, sendiri je tau, takyah cakap kat orang pun. 


Ni contoh orang yang bertanye kat lirik lagu Tanpamu dalam youtube dan tak faham kenapa 7 pagi,




1) subuh dia terlupe la awk...haha


Ni yang paling asal lagi, khazanah yang terawal Amir. hehehehe~ Hope korang terus follow blog Amir, sebab lepas ni banyak lagi bende yang menarik Amir nak share :) Salam.


3 comments:

NAL said...

owh..haha..baru faham..thanks for sharing Amir..bile nak compose single baru lagi ?

p/s : nyteamlife.blogspot.com

Amir Jahari said...

Tak lama lagi :) InshaAllah lepas raya :)

Idzham arbain said...

Xkan xde video tanpamu yg ajar satu2? And lirik kt ats uh bleh x tlis blik kt komen nie?