Wednesday, October 3, 2012

Mai dengar lagu baru Amir Jahari - Penghibur Jalanan

Salam, haiyaa..memang dah nekad dulu nak update hari2, skali~ hahaha :P

Nama penuh : Mohammad.Amirullah bin Jahari
Umur : 20 tahun ( Nape, tak percaye? :P )
Hobi : Main gitar, buat lagu, menulis lirik, mencari sesuatu dalam muzik.

Saya seorang yang suka berkongsi idea dan terbuka :) Lebih sesuai digelar anak seni dari dipanggil artis. Kerna masa skarang semua anggap artis ni ialah selebriti..cam lagi selesa kalau dipanggil anak seni :) Sebab Amir baru je bermula..

Korang dah dengar tak lagu Penghibur Jalanan Amir yang baru? Kalau carik kat youtube, studio version memang tak ada, tapi kalau live version banyak :) Tapi yang latest live show Amir try bawak sebijik cam recording version..kalau korang nak dengar full version, korang leh request kat radio kegemaran korang ye :D ( Sempat promote single, hahaha )

Sebenarnya lagu penghibur jalanan ni Amir dapat inspirasi dari emosi Amir masa busking dulu..dan jadilah lagu tu. Kalau nak tau apa maksud lagu ni betul2, Korang layan la lagu ni sambil baca lirik ya :P Sila tekan link dibawah :D

Amir Jahari - Penghibur Jalanan  <--Nak dengar? Tekan sini then comment ye :)

Amir jahari - Penghibur jalanan (Lirik)

Sepi terkurung, dalam renungan manusia
yang tak mengerti, erti kehidupan
Terkejar2 kesana kesini, mencari
Jalan keluar dari kelompok manusia ini

Melihat kekuranganku
melihat kedegilanku
bukan ku pinta
simpati darimu

Kuhanya penghibur jalanan
Bukan pengemis yang kau fikirkan
Ku ingin mengejar impian
seperti kalian



9 comments:

Balqis Athirah said...

Suka lagu ni . Peeps ! ^,^

Cikgu Fikri said...

Amir, awat lama xupdate blog?
huhuh.. btw, tahniah tercalon utk final ajl.. moga2 g final..

Catalina said...

Heard this song on the radio, love it!

Anonymous said...

chord apa main ni?

Anonymous said...

x tpu lgu amir smua bez2 ! (:
keep up ur good work ! >.<

Yusra Yunus said...

nice..

Ayuni Raduan said...

awesome babe! love the lyrics. keep it up~ :D

Reiko Masashi said...

lgu ni mmg best tp yeke 20 thn? err... :)

Nad said...

;)
keep up the good work..
baru 20 tahun rupenye..